نورهدایت
قرآنی و مذهبی

راههای برطرف شدن تنگی معیشت

در کلام معصومین علیهم السلام یکسری سفارشات در خصوص رفع تنگی معیشت و فراوانی رزق و روزی شده است که اگر انسانی با عمق ایمان و اعتقاد به آن‌ها عمل کند آثار و برکاتش را در زندگی خود خواهد دید، البته گفتن این ذکرها و عمل به این سفارشات زمانی موثر خواهد شد که انسان زندگی پاکی داشته باشد و حلال و حرام برایش مهم باشد یعنی کاری نکند که با دست خودش روزی‌اش کم شود.
از خدا آمرزش بخواهید

پیامبر خدا صلی الله علیه و آله درباره این‌که چه ذکرهایی برای رفع تنگی معیشت خوب است، فرمودند: «هرکه خداوند متعال به او نعمتی ارزانی دارد، باید خداوند متعال را حمد و سپاس گوید و هرکه روزیش به تأخیر افتد از خداوند آمرزش بخواهد.

زیاد تکبیر بگویید

ایشان همچنین می‌فرمایند: «کسی که در روزی خود تأخیر و تنگی بیند، باید زیاد تکبیر بگوید و کسی که اندوهش زیاد شود، بسیار استغفار کند.

پیوسته با طهارت باشید

همچنین وقتی به رسول خدا صلی الله علیه و آله عرض شد که دوست دارم روزیم زیاد شود؛ ایشان اینگونه پاسخ دادند:«پیوسته در حال طهارت و پاکیزگی باش، روزیت افزایش می‌یابد.
صدقه زیاد دهید

آن حضرت همچنین فرمودند: «صدقه زیاد بدهید، تا خداوند به شما روزی بدهد.

منبع روایات از کتاب منتخب میزان الحکمه

الاحقر غلامرضا ایمانی


ارسال شده در تاریخ : سه شنبه 22 مهر 1393برچسب:, :: 8:43 :: توسط : غلامرضا ایمانی

ضمن عرض تبریک وتهنیت عید غدیر خم محضرهمه دوستان عزیزوگرامی و آرزوی سعادت وخوشبختی برای تک تک شما

   الاحقر غلامرضا ایمانی


ارسال شده در تاریخ : یک شنبه 20 مهر 1393برچسب:, :: 9:0 :: توسط : غلامرضا ایمانی

نقش چای در توقف پوکی استخوان

مطالعات نشان می دهد که چای خورهای حرفه ای نسبت به افرادی که هرگز لب به چای نزدند کمتر احتمال دارد که دچار شکستگی لگن شوند.

به گزارش ایرنا از هلث، محققان چینی با تجزیه و تحلیل نتیجه 14 مطالعه که پیش از این در خصوص ارتباط رژیم غذایی و شکستگی لگن انجام شده بود، متوجه شدند که مصرف دو تا سه فنجان چای در روز خطر شکستگی لگن را 37 درصد کمتر می کند.

با این حال در این مطالعه که در مجله Osteoporosis International منتشر شده، آمده است: هر نوشیدنی دارای این خاصیت نیست بطوریکه برای مثال قهوه این خاصیت را ندارد.
این مطالعه نشان داد : افرادی که در روز دو تا سه لیوان چای مصرف می کنند نسبت به افرادی که چای نمی نوشند 37 درصد کمتر احتمال دارد تا به یک شکستگی مبتلا شوند.
هنوز مشخص نیست که چرا چای برای استخوان ها مفید است اما این موضوع می تواند به این دلیل باشد که مواد شیمیایی موجود در این گیاه باعث تقویت ساختار استخوان جدید می شود.
به گفته محققان، فلوراید، کلسیم و سایر مواد معدنی موجود در چای احتمالا استخوان ها را متراکم تر و مستحکم تر می سازد.

همیشه سالم وتندرست باشید .غلامرضا ایمانی


ارسال شده در تاریخ : یک شنبه 20 مهر 1393برچسب:, :: 8:55 :: توسط : غلامرضا ایمانی

 

 

 

 

 میوه و صیفی جاتی‌ که می‌توانید آنها را با پوست بخورید و از خواص بی‌شمار پوست آن‌ها بهره‌مند شوید .

-1 پوستسیب

 سیب به اندازه‌ نیمی از کل این میوه فیبر دارد. یک سیب متوسط محتوی ۹ میلی‌گرم «ویتامین ث»، ۱۰۰ واحد بین‌المللی«ویتامین آ» و ۲۰۰ گرم پتاسیم است که با کندن پوست آن، حدود یک سوم این مواد مغذی را دور می‌ریزید. 

همچنین پوست سیب چهار برابر بیش از گوشت آن «ویتامین کا» دارد که این میزان حدود ۵ درصد از نیاز روزانه بدن به این ویتامین است. پوست سیب فواید بیشتری نسبت به ویتامین‌های داخل گوشت این میوه دارد. نوعی آنتی‌اکسیدان به نام «کورسِتین» که اغلب در پوست سیب یافت می‌شود به عملکرد ریه کمک کرده و مشکلات تنفسی را به حداقل می‌رساند. این آنتی‌اکسیدان ریه را در برابر التهاب محافظت می‌کنند همچنین گفته می‌شود کورستین ضمن مقابله با آسیب بافت‌های مغز از حافظه نیز مراقبت می‌کنند.
در یک مطالعه دیگر، ترکیب دیگری در پوست سیب یافته شده که «تریترپنوئید» نام دارد و از سرطانی شدن برخی سلول‌ها جلوگیری کرده و با انواع خاصی از سرطان‌ها مبارزه می‌کند. همچنین «اسید اورسولیک» موجود در پوست سیب رشد عضلانی را تقویت و ضمن افزایش حجم ماهیچه‌ها از خطر بروز چاقی مفرط جلوگیری می‌کند.


2-سیب‌زمینی
پوست سیب‌زمینی محتوی مواد مغذی بیشتری است. پوست سیب‌زمینی بسیار بیش از گوشت آن آهن، کلسیم، پتاسیم، منیزیم، ویتامین ب ۶ و ویتامین ث دارد. به عنوان مثال ۱۰۰ گرم پوست سیب‌زمینی نسبت به همین وزن سیب‌زمینی هفت برابر کلسیم بیشتر و ۱۷ برابر آهن بیشتر دارد. با دور انداختن پوست سیب‌زمینی ۹۰ درصد از آهن و نیمی از فیبر موجود در آن را دور می‌اندازید.
همچنین پوست سیب‌زمینی شیرین را فراموش نکنید، چرا که سرشار از بتاکاروتن است. این ماده در هنگام هضم شدن تبدیل به «ویتامین آ» می‌شود. این ویتامین برای سلامت سلول‌ها و تنظیم سیستم ایمنی مفید بوده و برای حفظ عملکرد اعضای بدن حیاتی است.
3-پوست مرکبات

  (پرتقال، لیمو، گریپ‌فروت، لیموشیرین)
پوست پرتقال تقریبا دو برابر گوشت آن ویتامین ث دارد. پوست پرتقال همچنین حاوی میزان بیشتری ریبوفلاوین، ویتامین ب ۶، کلسیم، منیزیم و پتاسیم است. فلاونوئید موجود در پوست پرتقال خواص ضدسرطانی و ضد التهابی دارد. مرکبات همچنین جذب آهن را افزایش می‌دهند.
اگرچه پوست مرکبات سرشار از مواد مغذی است اما به دلیل اینکه تلخ بوده و به سختی هضم می‌شود شاید نتوانید پرتقال را درسته بخورید. در عوض با استفاده از رنده‌ تیز یا هر وسیله برنده دیگر پوست پرتقال را روی سالاد بریزید و میل کنید. همچنین می‌توانید آن را در داخل شیشه روغن زیتون بریزید. ترکیب پوست پرتقال با شکلات یا بستنی نیز بسیار خوشمره خواهد شد.
3-خیار
پوست خیار محتوی بسیاری از آنتی‌اکسیدان‌ها، فیبر غیرمحلول و پتاسیم موجود در خود خیار است. پوست خیار همچنین محتوی بیشتر «ویتامین کا» موجود در خیار است. پس دفعه آینده خواستید سالاد درست کنید پوست خیار را نکنید.


4-کیوی
حتما شما هم سال‌ها پوست کیوی را بریده و کنار گذاشته‌اید و فقط گوشت آن را میل کرده‌اید اما باید بدانید پوشش کرکی کیوی نیز خوردنی است. در واقع پوست کیوی بیش از گوشت آن فلاونوئید، آنتی‌اکسیدان، ویتامین ث دارد. همچنین فیبر موجود در پوست کیوی دو برابر گوشت آن است. پس از این به بعد کیوی را مانند هلو گاز بزنید. اگر نمی‌توانید کیوی را با کرک‌هایش بخورید، پیش از مصرف، کرک‌های آن را از روی پوستش پاک کنید.


5-بادمجان
این صیفی بنفش رنگ محتوی آنتی‌اکسیدان بسیار قدرتمند «ناسونین» است. این آنتی‌اکسیدان از گسترش سرطان به‌ ویژه در مغز و سایر بخش‌های سیستم عصبی جلوگیری می‌کند. پوست بادمجان همچنین محتوی «اسید کلروژنیک» است. این ترکیب شیمیایی ضمن افزایش خواص آنتی‌اکسیدان و ضد التهابی، تحمل گلوکزی را نیز افزایش می‌دهد. گوشت بادمجان همچنین محتوی اسید کلروژنیک است که البته این اسید به میزان بیشتر در پوست آن وجود دارد.


6-انبه
تحقیقات نشان می‌دهد پوست انبه محتوی ترکیباتی مشابه «رزوراترول» است که به سوزاندن و جلوگیری از تشکیل سلول‌های چربی‌های اشباع‌شده کمک می‌کنند. در این مطالعه گوشت میوه‌ انبه نیز مورد آزمایش قرار گرفت اما نتایج حاصل از آن به اندازه پوست این میوه نبود. محققان می‌گویند افرادی که می‌خواهند از خواص انبه بهره‌مند شوند باید این میوه را با پوست بخورند.
پوست انبه همچنین نسبت به گوشت آن محتوی میزان بیشتری کاروتنوئید، پلی‌فنول‌ها، امگا ۳، امگا ۶ و سایر اسیدهای چرب اشباع نشده است. مطالعه دیگری نشان می‌دهد ترکیباتی که میزان تجمع آن‌ها در پوست انبه بیشتر است با سرطان، دیابت و بیماری‌های قلبی مبارزه می‌کنند. پوست انبه همچنین محتوی کورستین است. پوست انبه را می‌توان خام یا پخته میل کرد. یکی دیگر از راه‌های خوردن همزمان میوه و پوست انبه درست کردن ترشی انبه است.
6-هویج
از آنجا که پوست هویج نیز مانند گوجه‌فرنگی همرنگ گوشت آن است، پوست و گوشت آن خواص غذایی مشابهی دارند. با این حال بیشترین میزان انباشت ترکیبات مغذی هویج در پوست آن است پس به جای پوست کندن هویج، آن را با یک برس خوب تمیز کنید و بشوئید.


7-هندوانه
تمام هندوانه‌ها محتوی «سیترولین» هستند که خاصیت آنتی‌اکسیدانی دارد و به «آرگینین» تبدیل می‌شود. این ماده یک اسید آمینه است که برای قلب، سیستم ایمنی و سیستم گردش خون مفید است.

اما جالب است بدانید که بخش اعظم این سیترولین در پوست هندوانه وجود دارد. شاید خوردن پوست هندوانه به نظر ناخوشایند و بدمزه باشد اما می‌توان مانند خیار از آن ترشی یا شور تهیه کرد یا آن را مزه‌دار کرد و خورد. همچنین می‌توان پوست هندوانه را همراه با گوشت آن در مخلوط کن ریخت و با اضافه کردن کمی آبلیمو میل کرد.
8- پیاز
پوست پیاز همانند انبه و سیب محتوی کورستین است. اگرچه نمی‌توان پوست پیاز را مستقیما خورد اما می‌توانید در هنگام پختن گوشت و مرغ آن را با پوست داخل آب بیاندازید تا برخی از خواص مفید آن را استخراج کنید.


9-آناناس
آناناس محتوی «بروملین» است. این ترکیب یک آنزیم کاهنده‌ التهاب به‌ ویژه در بینی و سینوس‌ها است. نتایج یک مطالعه نشان می‌دهد میزان بروملین موجود در هسته و پوست آناناس بیش از گوشت آن است. از آنجا که هضم هسته و پوست آناناس برای دستگاه گوارش انسان دشوار است، آن را داخل مخلوط‌ کن ریخته یا چند دقیقه در ماهی‌تابه تفت دهید.


10-موز
پوست موز بیش از گوشت آن فیبر و پتاسیم دارد. پوست موز همچنین محتوی لوتئین است که یک آنتی‌اکسیدان محسوب می‌شود. این آنتی‌اکسیدان در حفظ سلامت چشم نقش مهمی ایفاء می‌کند.

همچنین اسید آمینه تریپتوفان بیش از آنکه در خود میوه موز باشد در پوست آن وجود دارد. تریپتوفان با افزایش سطح هورمون «سروتونین» در بدن باعث کاهش افسردگی می‌شود. سروتونین یک ناقل عصبی در مغز است که بر خلق و خو تأثیر می‌گذارد.
از آنجا که پوست موز تلخ مزه و سفت است بسیاری از افراد آن را میل نمی‌کنند اما پوست موزهای رسیده (موزهای قهوه‌ای رنگ)، نازک‌تر و شیرین‌تر بوده و راحت‌تر جویده می‌شوند.همچنین می‌توان پوست موز را چند دقیقه جوشانده تا نرم‌تر شود یا آن را در ماهی‌تابه سرخ کرد. اگر هم می‌خواهید خلاقیت بیشتری به خرج دهید پوست موز را ۲۰ دقیقه یا بیشتر داخل فر قرار دهید تا خشک شود سپس با آن چای دم کنید

 

همیشه سالم وتندرست باشید .    غلامرضا ایمانی

 


ارسال شده در تاریخ : شنبه 19 مهر 1393برچسب:, :: 14:59 :: توسط : غلامرضا ایمانی

آیامی‌خواهید فشارخون تان را بدون دارو کنتزل کنید

 بهترین راه حل رعایت و انجام 9 روشی طبیعی است که در مطلب زیر به شما پیشنهاد می‌شود.

1-    بیشتر ورزش کنید

انجام حرکات ورزشی روزانه به مدت 30 دقیقه و در هر روز حتی به مدت 4 الی 5 روز در هفته می‌تواند فشار خون بالا را تا حد زیادی کنترل کند که با تداوم این برنامه، افراد مبتلا به این بیماری می‌توانند بسیاری از داروهای خود را حذف کنند و به جای آن با برنامه‌های کوتاه مدت ورزشی هوازی یا ایروبیک فشار خون بالای خود را کنترل کنند.

2-    مصرف مواد حاوی پتاسیم

بسیاری از مردم به خوبی می‌دانند که مصرف نمک خوراکی می‌تواند باعث افزایش فشار خون شود اما بسیاری نیز نمی‌دانند که پتاسیم می‌تواند ضرر و عوامل بیماری زای سدیم را خنثی کند. بزرگسالان به‌صورت روزانه می‌بایست حداقل 4700 میلی گرم در روز پتاسیم مصرف کنند که این منابع پتاسیمی عبارتند از موز (حاوی 422 میلی گرم در هر عدد)، سیب زمینی پخته با پوست ( 738 میلی گرم در هر عدد)، آب پرتقال ( 496 میلی گرم به ازای هر فنجان)، شیر بدون چربی یا کم چرب (531 تا 579 میلی گرم در هر 8 اونس)

3-کاهش مصرف نمک

نمک حاوی سدیم می‌تواند یکی از عوامل مهم ابتلا به فشار خون بالا باشد. قطع مصرف روزانه نمک و جذب سدیم از طریق مواد خوراکی می‌تواند تا حد زیادی به مبتلایان فشار خون کمک زیادی کند.

4-سیگار نکشید

تنباکو و توتون و مواد دخانیات باعث ابتلا به فشار خون و افزایش آن می شوند. تحقیقات دراین زمینه نشان دهنده این هستند که ترک دخانیات باعث کاهش فشار خون می‌شود.

5-وزن خود را کم کنید

وزن زیاد باعث می‌شود قلب شما با شدت و دفعات بیشتری خون را پمپاژ کند که این امر باعث ابتلا به فشار خون بالا می‌شود.کاهش وزن می‌تواند از عوامل کاهش فشار خون به شمار آید.

6-از استرس دوری کرده وآرامش خود را بیشتر حفظ کنید

استرس نیز از عوامل فشار خون بالا است که دوری از آن به کاهش میزان فشار خون کمک می‌کند.

7-یوگا کار کنیدو درمحیط آرام قرارگیرید

یوگا از عوامل کاهش استرس است. انجام یوگا می‌تواند کار کردهای ناخود آگاه بدن نظیر ضزبان قلب و گوارش را کنترل کندوهمچنین قرار گرفتن درمحیط های آرام باعث کم شدن هیجانات روحی وروانی شده که این عامل هم خود نقش بسزای درکاهش فشار خون دارد.

8-مصرف کافئین خود را کاهش دهید

کافئین دارای خواص زیادی است اما کاهش فشار خون از خواص آن به شمار نمی‌رود بلکه باعث افزایش فشار خون نیز می‌شود. مبتلایان به این بیماری بهتر است روزانه حداکثر دو فنجان قهوه در روز میل کنند. شما می‌توانید حساس بودن بدنتان به مصرف کافئین را با گرفتن فشار خون خود قبل و نیم ساعت بعد از مصرف کافئین بررسی کنید.اگر میزان فشار خون شما بعد از مصرف کافئین 5 الی 10 واحد افزایش داشته باشد شما بدنی حساس نسبت به کافئین دارید.

9-تمرین تمرکز و اندیشه

انجام تمرینات می‌تواند فشار خون شما را کنترل و تنظیم کند. شما با انجام این گونه تمرینات به مغز خود این فرصت را می‌دهید تا میزان کارکرد قلب و فشار خون شما را تنظیم کند.

 همیشه سالم وتندرست باشید.    غلامرضا ایمانی


ارسال شده در تاریخ : سه شنبه 15 مهر 1393برچسب:, :: 10:29 :: توسط : غلامرضا ایمانی

عادت هاي غذايي امام رضا عليه السلام

 

وجود حدودا دویست و پنجاه آیه در قرآن و صدها روایت پزشكي از معصومین علیهم السلام در مورد عادات غذايي و سبك تغذیه، همگي دلايل آشكاري بر اهمیت رژيم غذايي صحيح و رعايت آداب تغذیه در اسلام می باشد.

شريك شدن با ديگران

يكي از عادتهاي غذايي امام رضا عليه السلام اطعام ديگران و بذل و بخشش از غذاي خود به مردم بود. شاید بهترین تعریف درباره سخاوت بیان امام رضا علیه السلام باشد كه فرمودند:  «السخی یاكل من طعام الناس لیاكلوا من طعامه و البخیل لایاكل من طعام الناس لئلا یاكلوا من طعامه»؛ انسان سخاوتمند از غذای دیگران می‌خورد تا از غذای او بخورند، ولی انسان بخیل از غذای دیگران نمی‌خورد تا از غذای او نخورند.»(1)
در بررسی سیره امام رضا علیه السلام ویژگی بذل و بخشش بسیار به چشم می‌خورد. ایشان بسیار صدقه پنهانی می‌دادند و اموال خویش را بین نیازمندان تقسیم می‌نمودند. روایت شده كه ایشان یك سال تمام ثروت خود را در روز عرفه بین نیازمندان تقسیم كردند. فردی به ایشان گفت: این گونه بخشش، ضرر است. حضرت فرمودند: این گونه بخشش ضرر و زیان نیست بلكه غنیمت است، هرگز چیزی را كه به وسیله آن طلب اجر و كرامت می‌كنید، غرامت و ضرر به شما نیاور.(2)

در روايت آمده است هر وقت سفره غذا را برای امام پهن می‌كردند كاسه‌ای نزدیك ایشان قرار می‌دادند، ایشان از هر نوع غذا مقداری را برمی‌داشتند و در آن كاسه می‌ریختند و دستور می‌دادند آن را بین فقرا تقسیم كنند و می‌فرمودند: خداوند می‌داند كه همه مردم قدرت این را ندارند كه بنده آزاد كنند برای آنها راه دیگری قرار داده، و آن غذا دادن به فقرا است.(3)

ایشان غلامان و خادمان و حتی دربان و نگهبان را بر سر سفره می‌نشاندند و با آنها غذا می‌خوردند. همچنین نقل شده زمانی كه آن حضرت تنها می‌شدند همه خادمان و غلامان خودشان را از كوچك و بزرگ جمع می‌كردند و با آنان سخن می‌گفتند و با آنها انس می‌گرفتند به طوری كه غلامان آن حضرت هیچ ترسی از ارباب و مولای خود نداشتند.(4)

توجه به زمان و مكان

مهمترين توصيه تغذيه اي امام رضا عليه السلام توجه به شرايط زمان و مكان در تغذيه است. آن حضرت در اين باره مي فرمايد: غذای خود را با سبک ترین غذایی که بدنت به اندازه عادتت و بر حسب اقامتگاه و فعالیت ها و زمانه ات تغذیه می کند، آغاز کن. (5)

امام رضا عليه السلام همچنين مي فرمايد: هر کس غذاي افزون از اندازه بخورد، اين غذا او را سودي نمي رساند و هر کس به اندازه بردارد، اين غذا او را تغذيه مي کند و سود مي رساند. آب نيز چنين است. روش پسنديده براي تو، آن است که از هر يک از انواع غذا، در فصل ويژه آن بهره بگيري.در حالي که هنوز مقداري ميل داري، از غذا دست بکش، چرا که اين کار به خواست خداوند، براي بدن سلامت آورتر، براي عقل ذکاوت بخش تر، و براي خود انسان مايه سبکي افزون تر است.(6)

پرهيز از پرخوري

يكي از عادتهاي غذايي پسنديده از نگاه امام رضا عليه السلام پرهيز از زياده روي و پرخوري و رعايت اندازه بر حسب نياز بدن است. در همين راستا در بیانی حکیمانه ديگر می فرمایند: اِذا جُعْتَ فَکُل وَاِذا عَطِشْتَ فَاشْرَبْ وَ اِذا هاجَ بِکَ البَولُ فَبُلْ، وَ ، چون گرسنه شدى بخور، چون تشنه شدى بنوش، چون ادرار بر تو فشار آورد، ادرار کن، … ، که اینها مایه تن درستى است.(7)

امام رضا علیه السلام همچنین می فرمایند: کسی که زیاد غذا بخورد از آن غذا تغذیه نمی شود و کسی که به اندازه غذا بخورد از آن غذا نفع می برد.

یکی دیگر از توصیه های امام رضا (ع) رعایت اعتدال در وعده های غذایی است. امام رضا(ع) فرمودند:« الَّذِی یَجِبُ أَنْ یَکُونَ أَکْلُکَ فِی کُلِّ یَوْمٍ عِنْدَ مَا یَمْضِی مِنَ النَّهَارِ ثَمَانُ سَاعَاتٍ أَکْلَةً وَاحِدَةً أَوْ ثَلَاثَ أَکَلَاتٍ فِی یَوْمَیْنِ تَتَغَدَّى بَاکِراً فِی أَوَّلِ یَوْمٍ ثُمَّ تَتَعَشَّى فَإِذَا کَانَ فِی الْیَوْمِ الثَّانِی فَعِنْدَ مُضِیِّ ثَمَانِ سَاعَاتٍ مِنَ النَّهَارِ أَکَلْتَ أَکْلَةً وَاحِدَةً وَ لَمْ تَحْتَجْ إِلَى الْعَشَاءِ؛ وعده بایسته در خوراک آن است که چون هشت ساعت از روز می گذرد یک بار غذا بخوری، یا در دو روز سه وعده غذا میل کنی (بدین ترتیب که) در پگاه نخستین روز، ناشتایی بخوری سپس در همان روز شام بخوری و سپس چون دیگر روز فرا رسد، پس از گذشت هشت ساعت از آغاز روز، یک وعده ی دیگر بخوری و در آن روز نو به شام نیازی نیست». (8)
از ديگر عادات پسنديده غذايي از نگاه امام رضا عليه السلام دراز كشيدن به پشت و انداختن پاي راست به روي پاي چپ، خوردن غذاي سبك در وعده شام و پرهيز از حمام كردن با شكم پر است. موفق وتندرست باشید. غلامرضا ایمانی

پانوشتها:

  1. محمدباقر مجلسی، بحارالانوار، ج 49، ص 102
  2. محمد امین، سیره معصومان، حجتی كرمانی، سروش، 1374، ص150
  3. حسین عمادزاده، چهارده معصوم، ص 1065
  4. محمد امین، سیره معصومان، علی حجتی كرمانی، ص 149
  5. طب الامام الرضا ،صفحه 15
  6. طب الامام الرضا ،صفحه 14
  7. فقه الرضا، ص 340
  8. محمد باقر مجلسی، بحار الانوار،ج59،ص 311

ارسال شده در تاریخ : دو شنبه 7 مهر 1393برچسب:, :: 13:27 :: توسط : غلامرضا ایمانی

بدخیم ترین سرطان و زوال عقل را با خوشمزه ترین ادویه درمان کنید

زردچوبه حاوی ماده فعالی به نام «کورکومین» است که می‌تواند از پیشرفت «مزوتلیوما» یا سرطان بدخیم غشای جداره ریه‌ها جلوگیری کند.

کورکومین پیشتر نیز به دلیل دارا بودن خواص متوقف کننده سرطان شناخته شده است اما زمانی که با دیگر پپتیدهای از بین برنده سرطان ترکیب شود پروتئین بازدارنده‌ای را تولید می‌کند که می‌توان از آن برای مقابله با نوع پیشرفته مزوتلیوما استفاده کرد.
مزوتلیوما فرآیند سرطانی شدن سلول‌های بافت مزوتلیوم یا غشای درونی بسیاری از اعضای داخلی بدن از جمله قفسه سینه، شکم و قلب است. تومورهای بدخیم به ندرت به قلب آسیب می‌زنند اما سلامت اعضای داخلی مذکور را با خطر روبرو می‌کنند. فاکتور خطرزای اصلی در بروز مزوتلیوما قرار گرفتن در معرض آزبست است. هرچند فاکتور ژنتیک نیز در بروز آن موثر است. این سرطان نادر اما کشنده هر ساله به مرگ 43 هزار نفر در سراسر جهان منجر می‌شود.
فاکتور کمک کننده اصلی در پیشرفت مزوتلیوما و چند سرطان دیگر پروتئین STAT3 است که برای کنترل میزان نسخه برداری نشانه‌های ژنتیکی به DNA متصل می‌شود. پروتئین‌های STAT3 و STAT‌ نقش مهمی در تکثیر سلولی و واکنش‌های ایمنی بازی می‌کنند.  مطالعه اخیر نشان می‌دهد آنزیم PIAS3 از فعالیت سرطان‌زای STAT3 جلوگیری می‌کند و کورکیومین در ترکیب با این آنزیم نقش موثری در جلوگیری از تکثیر سلول‌های سرطانی ایفا می‌کند.

از دیگر خواص زردچوبه، خاصیت صفرا آوری آن است. دیگر خواص آن اثرات ضد التهاب، ضد سموم بعضی مارها، ضد سموم کبدی، ضد باکتری، ضد نفخ و مقوی معده هستند. زردچوبه دارای خاصیت کاهش کلسترول و جلوگیری از چسبندگی پلاکت ها است. اسانس زردچوبه دارای خاصیت ضد میکروبی به روی بسیاری از میکروارگانیسم ها از جمله استافیلوکوک، استرپتوکوک، کلستریدیوم، سارسینا، کورینه باکتریوم و خاصیت ضد قارچی است.

در مطالعه جدیدی که در آلمان انجام شد، نشان داد که یک ماده اصلی در ادویه زردچوبه می تواند به بازسازی سلول های عصبی مغز کمک کندوامکان افزایش کارایی سلول های بنیادی توسط زردچوبه معطر وجود داشته باشد.زوال عقل، در پزشکی و روانپزشکی، اختلال مزمن و گاهی حاد فرایندهای روانی به علت بیماری عضوی مغز که با تغییر شخصیت و موقعیت ناشناس و اختلال در حافظه همراه است. شایع ترین نوع دمانس(زوال عقل)، زوال عقل سالخوردگی یا آلزایمر است.

هنگامی که محققان سلول های بنیادی عصبی را در ظروف کوچک مخصوص کشت میکروب در یک ماده شیمیایی از عصاره زردچوبه پوشاندند، بیشتر سلول های عصبی که از دست خوردگی توسط ماده خارجی کنترل شده بودند، رشد کردند و زمانی که به مغز موش زنده تزریق شده بود، اثر مشابه داشت.

سلول های بنیادی عصبی در سراسر مغز واقع شده اند و یک منبع کلیدی برای درمان مغز انسان به شمار می آیند.پیش از این نیز مطالعات نشان داد که سلول های بنیادی عصبی بعد از ضربه و جراحت باز تکثیر و تولید می شوند.این پژوهش در مجله سلول های بنیادی تحقیق و درمان به انتشار رسیده است. همیشه سالم وتندرست باشید   غلامرضا ایمانی

 

 


ارسال شده در تاریخ : یک شنبه 6 مهر 1393برچسب:, :: 10:51 :: توسط : غلامرضا ایمانی

کبد چرب

بیماری کبد چرب به عنوان یکی از عوامل مهم و شایع بیماری های کبدی و زمینه ساز بیماری های قلبی عروقی شناخته شده است. منظور از کبد چرب رسوب چربی (عمدتا تری گلیسیرید ) در کبد است، که اگر در رابطه با مصرف الکل باشد به ان کبد چرب الکلی گفته می شود اما اگر در اثر تجمع چربی در سلول های کبدی باشد به بیماری کبد چرب غیر الکلی شهرت دارد. این بیماری در هر سنی دیده می شود اما بیشتر در بین 40 تا 60 سالگی بیشتر در بین خانم ها شیوع دارد. شیوع این بیماری در جوامع مختلف متفاوت است و با وزن بیمار رابطه مستقیم دارد. با توجه به افزایش چاقی در جوامع مختلف از جمله ایران شیوع این بیماری رو به افزایش است.
روش کنترل و درمان بیماری
در این بیماری استفاده از رژیم غذایی ویژه و افزایش فعالیت های ورزشی و تحرک به عنوان متداولترین و مهمترین روش های کنترل هستند.
تاثیر امگا 3 بر کبد چرب

امگا 3 از ترکیبات موثر در کنترل بیماری کبد چرب است که بدن قادر به ساختن آن نیست، پس باید از منابع غذایی مثل روغن ماهی و روغن دانه کتان و ... تامین شوند. اسید های چرب امگا 3 می توانند سوخت و ساز چربی در کبد را کنترل کنند و میزان چربی های خون و علایم بیماری کبد چرب مثل درد، ضعف، حساس شدن شکم و حالت تهوع را کاهش دهند.

دیگر خواص امگا-3 در حفظ سلامتی بدن

اسیدهای چرب امگا 3 تاثیرات مثبتی بر بسیاری از بیماری های متابولیک دارند. اسیدهای چرب امگا 3 با کاهش فشار خون، کاهش سطح چربی های خون (کلسترول) و اثرات ضد پلاکتی(جلوگیری از انعقاد خون) تاثیرات مثبتی بر حفظ سلامت قلب و عروق دارند. همچنین، امگا-3 با داشتن تاثیرات ضد التهابی باعث کاهش التهاب و درد در مفاصل می شود و امروزه دارای اثرات مفید بر کاهش علایم بیماری آرتروز (سایدگی در مفصل) است.
محصول امگا فلکس هلث برست حاوی 1000 میلی گرم روغن ماهی و غنی از اسیدهای چرب امگا 3است و می تواند اثرات مفیدی بر سلامت کبد، قلب و عروق و مفاصل داشته باشد. این محصول به شکل کپسول ژلاتینی و در بسته های 60 عددی تهیه شده است.                همیشه سالم وتندرست باشید. غلامرضا ایمانی


ارسال شده در تاریخ : شنبه 5 مهر 1393برچسب:, :: 9:53 :: توسط : غلامرضا ایمانی

آشنایی با خواص گیاه اسفرزه
خواص اسفرزه به لاغری ختم نمی‌شود. این تخمه‌ها قادرند روده‌ها را تمیز کنند، قند خون را کاهش دهند، یبوست و اسهال را درمان کنند و غیره.

اسفرزه گیاهی برآمده از آسیا، اروپا و افریقای شمالی است. تخمه اسفرزه خواص فوق‌العاده‌ای دارد. این دانه‌های کوچک در آب حل شده و 10 برابر اندازه‌ی خود حجیم و لعاب‌دار می‌شوند.

گفته می‌شود که غلاف یا پوشش بیرونی این تخمه‌های ریز باعث لاغری می‌شود. البته خواص اسفرزه به لاغری ختم نمی‌شود. در این مطلب علاوه بر تأثیر آن در کاهش وزن، گوشه‌ای از خواص دیگرش را نیز بررسی می‌کنیم. لطفاً با ما همراه باشید.

اسفرزه چگونه لاغر می‌کند؟

غلاف تخمه‌ی اسفرزه به طور مستقیم باعث چربی سوزی نمی‌شود. در واقع این دانه‌های کوچک باعث کاهش میزان چربی‌های جذب‌شده توسط بدن می‌شوند. به خاطر اینکه می‌توانند مواد غذایی مصرف‌شده را خیلی زود از بدن خارج کنند. در نتیجه بدن زمان کمی برای جذب چربی بیشتر خواهد داشت.

غلاف یا همان پوشش تخم اسفرزه همچنین با بهبود هضم مواد غذایی و بدون جذب زیاد آن‌ها و همچنین کمک به پاک‌سازی بدن و حجیم شدن در معده به لاغری کمک می‌کند. حجیم شدن اسفرزه داخل معده باعث ایجاد احساس سیری طولانی مدت شده و سیستم گوارشی از آن برای دفع هرچه بیشتر مواد چرب و توکسین‌ها استفاده می‌کند. با این وجود باید بدانید که مصرف اسفرزه به تنهایی برای کاهش وزن و لاغری کافی نیست. در کنار مصرف این دانه‌های ریز باید تعادل غذایی را رعایت کرده و ورزش کنید.

می‌توانید از تخم یا پودر اسفرزه به عنوان مکملی برای لاغری استفاده کنید. برای این کار کافی است که ده تا بیست دقیقه قبل از غذا آن را مصرف کنید. اسفرزه سرشار از فیبرهای غذایی است و بهتر است در ابتدا به میزان کم مصرف شود.

معمولاً روی پودر اسفرزه میزان مصرف آن نیز ذکر می‌شود. در ابتدا نصف این میزان ذکرشده را با یک لیوان بزرگ شیر یا آب‌میوه‌ی خانگی بدون قند افزوده، مخلوط کرده و میل کنید. می‌توانید میزان مصرفتان را به مرور و در عرض 3 هفته بیشتر کنید. اگر از قرص‌های اسفرزه استفاده می‌کنید آن را نیم ساعت قبل از غذا با یک لیوان بزرگ آب میل کنید.

اسفرزه برای تمیزی بدن از ضایعات تلنبار شده

غلاف تخمه‌های اسفرزه به دفع ضایعات قدیمی که حدود 2 تا 5 کیلو از وزن بدن هر فردی را تشکیل می‌دهند کمک می‌کند. اگر شما به طور مرتب اسفرزه مصرف کنید به بدنتان کمک خواهید کرد که از شر ضایعات و مواد زائد انباشته در آن خلاص شود. در نتیجه احساس سبکی زیادی خواهید کرد و اندازه‌ی دور شکمتان کوچک‌تر خواهد شد.

اسفرزه برای تمیزی کولون

تأثیر تمیزکنندگی اسفرزه بسیار بالاست به طوری که می‌تواند باعث تمیزی چشم‌گیر کولون شود. مصرف تخمه اسفرزه باعث دفع ضایعات، احساس سبکی و کنترل مشکلات مربوط به روده‌ها یعنی یبوست، سندرم روده‌ی تحریک‌پذیر و اسهال می‌شود. این دانه‌های ریز برای افرادی که از هموروئید یا همان بواسیر رنج می‌برند نیز مفید است. می‌توانید میزان و روش مصرف آن را از عطار یا داروساز بپرسید.

اسفرزه برای کاهش قند خون

اسفرزه با آن قد و قواره‌ی کوچکش قادر است میزان قند خون، میزان انسولین، میزان کلسترول بد خون و خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی را کاهش دهد. نتایج پژوهش‌ها نشان می‌دهند مواد غذایی سرشار از فیبرهای غذایی به کاهش میزان قند خون و انسولین دیابتی‌ها کمک می‌کند. از آنجایی که غلاف اسفرزه نیز سرشار از فیبرهای غذایی است مصرف آن برای کاهش قند خون و انسولین توصیه می‌شود. نتایج پژوهش‌ها همچنین نشان می‌دهند که میزان بالای فیبرهای غذایی روی میزان کلسترول خون نیز تأثیر گذاشته و باعث کاهش آن می‌شود. در نتیجه اسفرزه نیز می‌تواند کلسترول بد خون را کاهش داده و خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی را نیز کاهش دهد.

اسفرزه برای مقابله با یبوست و اسهال

فیبرهای موجود در غلاف تخمه اسفرزه برای بهبود یبوست و درعین‌حال اسهال مفید است. از این دانه‌های ریز همچنین برای درمان هموروئید (بواسیر) و بیماری‌های دیگر روده‌ها نیز می‌شود استفاده کرد.

نتایج پژوهش‌های متعدد نشان می‌دهد که مخلوط کردن اسفرزه با آب باعث حجیم و لعاب‌دار شدن این دانه‌های ریز می‌شود که به حرکت و انقباض بیشتر روده‌ها کمک کرده و مدفوع را از سیستم گوارش خارج می‌سازد. در کشورهای آسیایی و اروپایی و آمریکایی از این دانه‌های ریز به عنوان ملین استفاده می‌شود.

در مورد اسهال باید بگوییم که اسفرزه به طور قابل‌ملاحظه‌ای آب داخل لوله‌ی گوارش را می‌گیرد و مدفوع را سفت تر کرده و به آرامی عبور می‌دهد.

توجه توجه

* سازمان غذا و داروی آمریکا اعلام کرده است که مصرف بی‌رویه و نامناسب اسفرزه (به عنوان مثال بدون نوشیدن آب کافی، برای افراد آلرژیک به اسفرزه و همچنین افرادی که قبلاً جراحی روده انجام داده‌اند) می‌تواند باعث انسداد مری، تنگی نفس و آسفیکسی یا خفگی در جنین و نوزاد شود.

* نتایج پژوهش آمریکایی نشان می‌دهد در مصرف مکمل فیبرهای اسفرزه در بیمارانی با سابقه‌ی آدنوم کولورکتال، باعث تشدید و بازگشت بیماری می‌شود. برای پیشگیری از عوارض مشکلات بعد از مصرف اسفرزه توصیه می‌شود که به همراه آن آب زیادی بنوشید. نوشیدن یک لیوان آب بعد از مصرف اسفرزه از حجیم شدن این دانه‌ها در گلو جلوگیری می‌کند.

* افرادی که از مشکلاتی مانند نفخ، گاز معده و درد معده رنج می‌برند توصیه می‌شود که در ابتدا با مصرف کم اسفرزه شروع کنند.

* اگر بعد از مصرف اسفرزه دچار تپش قلب، سرگیجه یا خون در مدفوع شدید مصرف آن را قطع و به پزشک مراجعه کنید.

* توجه داشته باشید که مصرف مکمل اسفرزه می‌تواند در جذب برخی از داروها مانند داروهای ضدافسردگی، ضد صرع، ضد دیابت و برخی از داروهایی که برای مشکلات قلبی یا کاهش چربی خون تجویز می‌شوند اختلال ایجاد کنند. اگر داروی خاصی مصرف می‌کنید نباید از مکمل اسفرزه استفاده کنید. توجه داشته باشید که مصرف اسفرزه باید حداقل دو تا 4 ساعت قبل از داورهای دیگر باشد.

* اگر از بیماری‌های کلیوی رنج می‌برید قبل از مصرف اسفرزه حتماً با پزشکتان مشورت کنید.  همیشه سالم وتندرست باشید.  غلامرضا ایمانی

 


ارسال شده در تاریخ : چهار شنبه 2 مهر 1393برچسب:, :: 8:33 :: توسط : غلامرضا ایمانی

آشنایی با خواص دارویی پرسیاوشان؛ گیاه دارویی


گیاه پرسیاوشان دارای خواص دارویی بسیاری است و در ایران پراکندگی وسیعی دارد.

این گیاه دارای شاخه های سیاه، سخت، باریک و براق به درازای تقریبا 20 سانتی‌متر، و برگ‌های کوچکی مانند برگ‌های گشنیز، به صورت بریده بریده دارد. ساقه و گل و میوه و دانه ندارد. ریشه‌اش از لحاظ دارویی بی‌ارزش است.

گیاه پرسیاوشان را بیشتر می‌توانید کنار جوی و چاه‌های قدیمی که در نواحی مرطوب و سایه‌دار قرار دارند پیدا کنید.

این گیاه دارای خواص درمانی بسیاری بوده که سم‌زدایی کبد، کمک به درمان زردی یا یرقان و کمک به دفع راحت سنگ‌های کلیوی از جمله آن‌ها است.

برخی دیگراز خواص دارویی این گیاه عبارتند از:

برای دفع سنگ مثانه مفید است.

تنگی نفس را درمان می‌کند.

سرفه و سرماخوردگی را تسکین می‌دهد.

ادرارآور است.

التهاب گلو را درمان می‌کند.

برای درمان برونشیت موثر است.

خوردن گرد خشک آن برای اسهال مفید است.

•  ضماد سوخته آن جهت جلوگیری از ریزش مو و رویاندن آن کاربرد دارد.

پرسیاوشان تب‌بر است.

طرز تهیه دمکرده پرسیاوشان:

•  برای دم کردن این گیاه فقط از برگ‌های آن استفاده کنید.

•  درون یک ظرف، یک پیمانه آب را روی دو قاشق چای‌خوری برگ پرسیاوشان خشک و یا در صورت تازه بودن برگ‌ها، یک چهارم پیمانه بریزید.

•  وقتی مخلوط جوش آمد بگذارید به مدت پنج دقیقه آهسته بجوشد.

•  مخلوط را درون یک صافی بریزید.

•  اگر می‌خواهید جوشانده شما شیرین باشد کمی عسل درون آن بریزید و برای طعم بهتر نیز می‌توانید چند قطره آب ‌لیمو درون آن بچکانید.

توجه:

•  قبل از استفاده از این گیاه دارویی، با یک پزشک مشورت کنید.

•  از جوشانده این گیاه به طور مداوم استفاده نکنید برای این کار می‌توانید 10 روز از آن استفاده کنید و 5 روز فاصله بگذارید و مجدد آن را مصرف کنید.

•  استفاده از گیاهان دارویی ممکن است عوارض جانبی به همراه داشته باشند از این رو با مشاهده هر نوع عارضه‌ای،‌ فورا پزشک خود را مطلع سازید.

•  تنها یک فنجان از این جوشانده را در روز بنوشید مگر در مواقع بیماری‌های حاد مانند سرماخوردگی حاد یا آنفلوآنزا، که مصرف سه فنجان در روز به مدت 4 روز مجاز است.      همیشه سالم وتندرست باشید. غلامرضا ایمانی

 

 


ارسال شده در تاریخ : سه شنبه 1 مهر 1393برچسب:, :: 9:26 :: توسط : غلامرضا ایمانی
درباره وبلاگ
به وبلاگ من خوش آمدید
نويسندگان
پيوندها

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان شمیم هدایت و آدرس gholamreza imani.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.







نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز :
بازدید دیروز :
بازدید هفته :
بازدید ماه :
بازدید کل :
تعداد مطالب : 210
تعداد نظرات : 0
تعداد آنلاین : 1


Alternative content


403